KERMIS 2018

KERMIS 2018
Zondag werd de kermis geopend met een prachtig corso waarbij  onze kopgroep bij mooi weer een geweldig optreden verzorgde. Veel lovende woorden over de grote groep muzikanten.

Kopgroep bij gemeentehuis

Het korps presenteert zich

Daarna was het maandag weer tijd voor ons onderdeel: het vogelschieten. De reveille blazers hadden maandagmorgen weer een flink aantal mensen gewekt en na een broodje en koffie in De Swite vertrok het korps, in gezelschap van onze jeugdkoningin Fleur en de burgemeester naar het koningspaar, Martijn Prinsen en Floortje Liesting.

Kermismaandag

Zo vroeg en toch al zo fris en vrolijk

Kermismaandag

Serenade voor het koningspaar en jeugdkoningin

Het koningspaar had gezorgd voor een prima ontvangst Ze kregen daaarvoor een muzikale hulde van korps en reveille blazers.

Kermismaandag

Reveilleblazen bij het koningspaar

Vervolgens vertrok het hele gezelschap naar ’t Zwaantje voor de prijsuitreiking. Schutters hadden daar weer de gelegenheid zich in te schrijven. Na de bekendmaking van de prijswinnaars was iedereen om 9:00 uur weer op het Swite terrein. Daarna volgde de tweede optocht van de corsowagens, nu met prijs op de wagen. Heel bijzonder en een geweldige ervaring voor de muzikanten was het gezamenlijke optreden van harmonie St. Caecilia en fanfare St. Switbertus aan het begin van de optocht.

Kermismaandag

Het eerste gezamenlijke optreden!

Om iets over half elf waren we terug op het Swite terrein voor het vogelschieten. Na de ereronde werden Koning Martijn, koningin Floortje en jeugdkoningin Fleur van hun versierselen ontdaan en door commandant Martin Rondeel bedankt voor hun medewerking in het afgelopen jaar. Meer dan honderd en twintig schutters deden daarna verwoede pogingen om de titel Schutterskoning(in) 2018 te veroveren.

Uiteindelijk lukte dat Erwin Hummelink bij zijn tweede schot, het 226e schot in totaal.

Vogelschieten 2018

Het koningsschot van Erwin Hummelink

Vogelschieten 2018

Een blije koning

Daarmee stopte reglementair ook het jeugd vogelschieten. De laatste schutter bij de jeugd en daarmee de nieuwe jeugdkoningin was Eva Hund.

Vogelschieten jeugd 2018

Eva Hund jeugdkoningin 2018!

Zij mocht samen met koning Erwin alvast op het podium plaatsnemen.  De nieuwe koning moest nog even wachten op zijn koningin, Marloes Hummelink, die op dat moment nog thuis was. Intussen kregen de nieuwe koning en de jeugdkoningin hun ketting en cape omgehangen door onze burgemeester Annette Bronsvoort. Toen ook koningin Marloes was gearriveerd en van diadeem en sjerp voorzien was, kon er gefeliciteerd worden.  De burgemeester had mooie worden over de saamhorigheid die de kermis als geheel en het corso en het vogelschieten in het bijzonder brengen. Zij wenste iedereen een heel mooie en gezellige kermis toe. SBL voorzitter, Herman ter Haar, sloot zich hierbij aan en wenste, na het aanbieden van de wijntafel eveneens iedereen een mooie kermis. Hierna bedankte Bennie Heutinck, voorzitter van Schuttersgilde St. Switbertus, de schutters voor het mee schieten, de aanwezigen voor de grote belangstelling en de sponsoren van St. Switbertus voor hun steun in het afgelopen jaar. Hij wenste het koningspaar en de jeugdkoningin een mooi jaar toe, waarna het hele gezelschap gezamenlijk naar ’t Zwaantje vertrok voor de wijntafel, waar velen van de gelegenheid gebruik maakten de nieuwe koning en jeugdkoningin te feliciteren.

Statieportret 2018

Koningspaar Erwin en Marloes Hummelink en Jeugdkoningin Eva Hund

Met het instrueren van de koning en het overhandigen van vijfjespot en de prijzen voor vleugel en koningsschot kwam een einde aan het officiële deel van de kermis maandag, waarop we allemaal met een tevreden gevoel kunnen terug kijken. Allemaal bedankt voor de geweldige medewerking.

Copyright © St-Switbertus 2019

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg