Malletband
De malletband is een groep enthousiaste muzikanten die op zowel gestemde als ongestemde slaginstrumenten speelt. Tot de eerste groep horen onder andere marimba’s, xylofoons en bells. Door het spelen op de houten en metalen klankplaten van hun instrumenten produceert deze groep vele bekende en goed in het gehoor liggende muziekstukken, daarbij begeleidt door het ongestemd slagwerk. Binnen de band kennen we bespelers van vele soorten trommen en effectinstrumenten. De malletband van St. Switbertus speelt samen met de malletband van Concordia uit Kotten en heeft zich toegelegd op mars- en showoptredens. Er wordt daarom, naast de muzikale vaardigheden ook veel aandacht gegeven aan show en choreografie. Jos Taken is de drijvende kracht achter deze groep. Bekijk ook de facebook pagina van de Malletband. REPETITIES: Maandagavonden : 20.00 – [...]

De malletband is een groep enthousiaste muzikanten die op zowel gestemde als ongestemde slaginstrumenten speelt. Tot de eerste groep horen onder andere marimba’s, xylofoons en bells. Door het spelen op de houten en metalen klankplaten van hun instrumenten produceert deze groep vele bekende en goed in het gehoor liggende muziekstukken, daarbij begeleidt door het ongestemd slagwerk. Binnen de band kennen we bespelers van vele soorten trommen en effectinstrumenten.
De malletband van St. Switbertus speelt samen met de malletband van Concordia uit Kotten en heeft zich toegelegd op mars- en showoptredens. Er wordt daarom, naast de muzikale vaardigheden ook veel aandacht gegeven aan show en choreografie.

Jos Taken is de drijvende kracht achter deze groep.

Bekijk ook de facebook pagina van de Malletband.

REPETITIES:

Maandagavonden : 20.00 – 22.00 uur in “de Swite” in Lichtenvoorde

Donderdagavonden : 20.00 – 22.00 uur in gebouw Wilhelmina in Kotten.

REPERTOIRE

Het repertoire van de malletband is zeer veelzijdig en bestaat uit een roulerend straatprogramma en uit muziekstukken die zowel in een show als op het podium uitgevoerd kunnen worden, zoals “Hawaii 5-O” en “This is what it feels like”.

OPTREDENS

De malletband treed zowel als onderdeel van de kopgroep van St. Switbertus op, als ook samen met het harmonieorkest en de majorettes van muziekvereniging Concordia Kotten. Daarnaast verzorgt de malletband ook zelfstandig optredens, of neemt ze deel aan projecten zoals Winterdrums in theater de Storm in Winterswijk.

OPLEIDING

Muzikanten kunnen op verschillende manieren in de malletband instromen. Er is een mogelijkheid om muzieklessen te volgen bij muziekschool “Boogiewoogie”, of er kan een interne opleiding worden gevolgd.

De mars-, show en choreografielessen worden vanuit het instructieteam gegeven.

(Jeugd)opleiding : op maandagavond vanaf 19.00 uur in “de Swite”.

Opleiding                                           : via muziekschool Boogiewoogie in Winterswijk

Copyright © St-Switbertus 2019

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg