Slotconcert 18 basisschoolkinderen

Slotconcert 18 basisschoolkinderen
Warme afsluiting muzieklessen

De tien lessen die 18 kinderen van de basisscholen in Lichtenvoorde volgden in De Swite, zitten er al weer op. Saxofoon, dwarsfluit, trompet, klarinet, hobo, drums, allemaal waren ze er bij op de maandagmiddag in het clubgebouw van St. Switbertus. Het gezamenlijke initiatief van Harmonie St. Caecilia, Muziekschool Boogiewoogie en St. Switbertus kende dit jaar een hoog aantal deelnemers. Mooi om te zien dat zo veel jeugdige muzikanten zich iedere week trouw meldden om meer te leren over hun instrument en de muziek.

Nog even alles nakijken

De laatste les op maandagmiddag 29 mei jl. werd begonnen met een half uurtje oefenen. De meegekomen ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes moesten nog even wachten in de kantine en kregen daar een kopje koffie of een fris.

Even wachten met een kopje koffie,

thee …….

of ranja

Na een korte pauze mocht om 16:00 uur iedereen de grote zaal van De Swite in. Onder leiding van Hans Roerdinkholder van de muziekschool, gaven de kinderen hun eerste concert, met medewerking van enkele oudere leden van St. Switbertus en St. Caecilia.

Goed op de dirigent letten!

Applaus!

Na een daverend applaus en nog een heuse toegift bedankten Eddy Rondeel (St. Switbertus) en Toon van de Heuvel  (St. Caecilia) de kinderen, de ouders en vooral ook Hans Roerdinkholder.Want hoewel hij bij de lessen regelmatig hulp kreeg van ervaren leden van beide verenigingen, was hij het die er iedere maandag weer was om de kinderen de eerste beginselen van hun instrument bij te brengen en het concert voor te bereiden.

Hans bedankt.

Het is nu aan jullie, jongens en meisje om samen met jullie ouders te bepalen of je verder gaat met oefenen op je instrument en bij welke vereniging je dat gaat doen, St. Caecilia of St. Switbertus. Een belangrijke keuze, want beide muziekkorpsen kunnen jeugdige versterking goed gebruiken. We wensen jullie veel succes toe bij het maken van de keuze. Wij vonden het in ieder geval erg fijn dat jullie zo je best hebben gedaan en hopen jullie nog vaak bij ons muziek te zien maken.

Copyright © St-Switbertus 2018

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg