Vreewin winnen voor de 6e maal ST. SWITBERTUSBOKAAL.
Afgelopen vrijdag, 30 maart, vond de finale plaats van de Open Team Competitie handboogschieten van de Handboogsportafdeling van St. Switbertus.

Tijdens de 4 competitie avonden op dinsdag 27 februari, 6, 13 en 20 zijn door elk van de 38 deelnemende teams totaal 120 wedstrijdpijlen verschoten. Dit jaar werd er met nieuwe bogen geschoten waardoor de scores nog dichter bij elkaar lagen.

De 12 best geklasseerde teams schoten vrijdag 30 maart in “knock-out” finales om de St. Switbertus Bokaal. De eerste vier teams (De Eumkes, De Duckracers 1.0, De Dorstige Strijders en Tapperij van Ooyen 13) hadden de eerste ronde vrij.

Ook dit jaar werden alle wedstrijden volgens het set systeem geschoten. Hierbij bestaat een set uit 4 geschoten pijlen (1pijl  per team lid). Het team dat per 4 pijlen de meeste punten heeft wint de set. Bij een gelijke stand word er een shoot-off van 1 pijl verschoten om de winnaar van de set te bepalen.

 

Helaas waren er twee teams (van den Berg Vishandel en Eeftink Rensing 1) verhinderd voor de finale avond. Hierdoor konden Tapperij van Ooyen C en debutant Vizier op Scherp toch meedoen aan de finale avond.

Tijdens de 1/8 finale (best of 5 sets) streden de teams die op de 5e t/m 12e plaats waren geëindigd tegen elkaar om een plaats in de kwartfinales. Dat deze 8 teams dicht bij elkaar stonden in de uitslag bleek wel uit het feit dat drie van de vier wedstrijden in een 3-2 uitslag eindigden.

Gemengd team Vreewin, dat vorig jaar de finale avond niet wist te halen, schoot tegen Verkenners 2 en wist een 2-0 achterstand toch nog om te zetten in een 3-2 overwinning.

Debutant Vizier op Scherp moest het tegen de Verkenners 3 opnemen. Deze wedstrijd ging gelijk op waarbij Vizier op Scherp in de vierde set een shoot-off nodig had om in de wedstrijd te blijven. In de laatste set wist Vizier op Scherp net iets beter te schieten en won met 3-2.

Ook de wedstrijd tussen We are Back en Tapperij van Ooyen C was een spannende wedstrijd welke uiteindelijk door We are Back met 3-2 werd gewonnen.

Papa Jorni, een andere debutant op de finale avond, kon de zeer goed schietende Red Plain Arrows B niet van de overwinning af houden. Het werd 3-0 voor Red Plain Arrows B.

 

Na de achtste finale moesten de winnaars hiervan het in de kwartfinales (best of 5 sets) opnemen tegen de nummers 1 t/m 4 uit het eindklassement van de voorrondes. In deze kwart finales moest het als eerste geplaatste De Eumkes het opnemen tegen Vreewin. Opnieuw kwam Vreewin, mede door een paar slechte pijlen op een 2-0 achterstand. Maar zij wisten gelijk te maken tot 2-2 waardoor de laatste set de beslissing moest brengen. Ook deze set eindigde gelijk waarna met een shoot-off met 1 pijl (midden in de 10) Vreewin de winnaar werd.

Vizier op Scherp wist vrij gemakkelijk met 3-0 van Tapperij van Ooyen 13 te winnen. Hierdoor stonden zij tijdens hun eerste finale deelname meteen in de halve finale.

De Dorstige Strijders kwamen tegen We are Back snel makkelijk op een 2-0 voorsprong maar de laatsten deden hun naam eer aan en kwamen toch nog terug tot 2-2. In de laatste set wisten De Dorstige Strijders voor de tweede keer in tien finale deelnames een wedstrijd te winnen. Hiermee stonden ze voor het eerst in de halve finale.

De laatste kwart finale ging tussen De Duckracers 1.0, de winnaar van vorig jaar, en de goed schietende Red Plain Arrows B. Helaas werd het geen spannende wedstrijd en won de Duckracers redelijk gemakkelijk met 3-0.

 

De eerste halve finale (best of 7 sets) ging tussen vijfvoudig winnaar Vreewin en de verrassende debutant Vizier op Scherp. Vreewin nam een 2-0 voorsprong maar Vizier op Scherp wist onder andere met een score van 36 terug te komen tot 2-2. In de laatste twee sets liet Vreewin zien iets meer ervaring te hebben en zij wisten dan ook met 4-2 te winnen.

In de andere halve finale tussen De Dorstige Strijders en De Duckracers 1.0 liepen de laatsten snel uit naar een 3-0 voorsprong. Zij wisten de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 te winnen en konden daarmee de titel van vorig jaar verdedigen in de finale.

 

In de finale (best of 9 sets) nam Vreewin het dus op tegen Duckracers 1.0.

Vreewin nam met vier goede scores snel een 4-0 voorsprong en wisten deze voorsprong vast te houden. Zij wisten uiteindelijk de finale met 5-1 te winnen.

Vreewin wist daarmee 20 jaar na hun eerste overwinning voor de zesde keer de St. Switbertus bokaal te winnen.

 

Tussen de finalerondes door werden de prijzen uitgereikt voor de beste teams en schutters individueel.

Heren Teams

1 De Eumkes 1066
2 Duckracers 1.0 1045
3 De Dorstige Strijders 1024

 

Dames Teams

1 Luck Raak 969
2 Duckracers 2.0 862

 

Gemengde Teams

1 Vreewin 1002
2 Duckracers 3.0 971
3 Red Plain Arrows A 934

 

Heren individueel

1 Björn Cuppers Tapperij van Ooyen C 281
2 Bas Weidekamp De Verkenners 1 279
3 Joost Harbers De Duckracers 1.0 277

 

Dames individueel

1 Carla Kuenen Luck Raak 252
2 Lummy Stottelaar Duckracers 2.0 251
3 Lidy Eskes Luck Raak 246

Deze prijzen zijn gebaseerd op de resultaten over de 4 competitieavonden

Tijdens de competitie konden de deelnemers raden hoeveel punten totaal tijdens deze avonden zouden worden verschoten. Dit was 35251 en Matthieu Ebbers van team De Dorstige Strijders zat er met zijn schatting van 35123 128 punten onder, hetgeen werd beloond met een taart.

Na afloop van de finale en uitreiking van de prijzen werd de avond onder het genot van een drankje nog een tijdje gezellig voortgezet.

De volledige uitslagen zijn:

Uitslag finale: OTC2018 Finale Uitslag

Uitslag Teams per categorie: OTC2018 Uitslag Teams per categorie

Uitslag individueel per categorie: OTC2018 Uitslag Individueel per categorie

 

 

 

Copyright © St-Switbertus 2019

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg