Welke groep wint?

Welke groep wint?
Dat is de grote vraag bij het bloemencorso, maar natuurlijk ook bij het vogelschieten, want bij St. Switbertus in Lichtenvoorde kunnen ook groepen meedoen aan het vogelschieten 2.0.

Vogelschieten

De vogel wordt gebracht

Vogelschieten

De vogel wordt bevestigd

Dat maakt de strijd veel spannender. Je kunt nu als potentiële koning of koningin met je hele hofhouding schieten, namelijk die groep van minimaal 8 en maximaal 10 personen. Je weet dan natuurlijk niet zeker dat jij ook de koning(in) wordt. Maar omdat alle leden van de groep achter elkaar schieten, heb je in de tweede of derde ronde een grote kans dat het koningsschot door één van de groepsleden gelost wordt. De kans dat je als groep het koningschap kunt vieren wordt dus veel groter!

Als dat gebeurt, verdient je groep naast de prijs voor het koningsschot ( €150,–) ook nog de groepsprijs van € 350,–. Tel daar de inhoud van de vijfjes-pot bij op (als degene die het koningsschot lost daar tenminste aan mee heeft gedaan) en je kunt als groepskoning(in) zomaar € 1000,– ter beschikking hebben voor de kermis.

Bovendien kun je als koning(in) een jaar lang het middelpunt zijn van de gezellige activiteiten waar je als koning(in) aan mee kunt doen. Het begint natuurlijk met de huldiging en de wijntafel op de kermismaandag. Maar er is meer. Het Kerstballen schieten in december, het Nieuwjaarsconcert in januari, de Patroonsdag in het voorjaar, een concours als je daar zin in hebt en de afsluiting van je ‘regeerperiode’ met het ereschot na een jaar. En misschien ga je ook nog wel deel uitmaken van het illustere gezelschap van Oud Koningen.

Dus heb je 8 tot 10 personen die mee willen doen? Geef je dan op. Maandag 4 september ’s avonds in De Swite van 20:00 uur tot 10:00 uur of op Kermismaandag, ’s morgens vanaf 7:00 uur bij Pillen ’t Zwaantje’ en daarna op het Swite terrein. Wie weet wordt jij dan muzikaal gehuldigd door ons korps. Ben je nog net niet overtuigd? Bekijk dan het filmpje via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=ME6pRhXdGOg&feature=youtu.be

Vogelschieten

Inschrijven op het terrein

Wil je nog meer weten? Kijk op of deze site bij http://www.st-switbertus.nl/vogelschieten-2-0/ . Daar staat alles over het vogelschieten, zoals welke prijs je kunt winnen, wat de regels zijn voor het vogelschieten enz.

Copyright © St-Switbertus 2018

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg