PerGo!
Op 12 oktober 2019 veranderde de gecombineerde “Malletband Concordia/Switbertus” hun naam in PERGÓ! De nieuwe naam, die bestaat uit een samenvoeging van “ PERcussion” en “GÓ!” (in de zin van bewegen), straalt meer kracht uit en laat direct zien waar de band voor staat. De malletband wordt gedirigeerd en geïnstrueerd door Jos Taken en kent een bezetting van gestemd en ongestemd slagwerk. De afgelopen jaren ontwikkelde de groep zich steeds meer, tegen de stroom in, tot show- en marchingband. “PERGÓ!” laat zich graag zien en horen tijdens bijvoorbeeld optochten, volksfeesten, kermissen en braderieën. Bovendien combineert de band ook bij concerten de muziek met show. Al met al dus een graag geziene gast en een volwaardige loot aan beide muziekverenigingen.Saamhorigheid, muzikaliteit, showmansschap en gezelligheid dat is [...]

Op 12 oktober 2019 veranderde de gecombineerde “Malletband Concordia/Switbertus” hun naam in PERGÓ! De nieuwe naam, die bestaat uit een samenvoeging van “ PERcussion” en “GÓ!” (in de zin van bewegen), straalt meer kracht uit en laat direct zien waar de band voor staat.

De malletband wordt gedirigeerd en geïnstrueerd door Jos Taken en kent een bezetting van gestemd en ongestemd slagwerk. De afgelopen jaren ontwikkelde de groep zich steeds meer, tegen de stroom in, tot show- en marchingband. “PERGÓ!” laat zich graag zien en horen tijdens bijvoorbeeld optochten, volksfeesten, kermissen en braderieën. Bovendien combineert de band ook bij concerten de muziek met show.

Al met al dus een graag geziene gast en een volwaardige loot aan beide muziekverenigingen.
Saamhorigheid, muzikaliteit, showmansschap en gezelligheid dat is het fundament waarop “PERGÓ!” is gebouwd! Iedereen is van harte welkom!

Bekijk ook de facebook pagina van PerGó!.

REPETITIES:

Maandagavonden : 20.00 – 22.00 uur in “de Swite” in Lichtenvoorde (zomermaanden)

Donderdagavonden : 20.00 – 22.00 uur in gebouw Wilhelmina in Kotten.

REPERTOIRE

Het repertoire van de malletband is zeer veelzijdig en bestaat uit een roulerend straatprogramma en uit muziekstukken die zowel in een show als op het podium uitgevoerd kunnen worden. Van Japans slagwerk naar rock, van meezinger naar pop… alle muziek- en showelementen komen voorbij!

OPTREDENS

Als onderdeel van muziekvereniging Concordia Kotten en Switbertus Lichtenvoorde verzorgd de malletband zowel zelfstandig als samen optredens en neemt ze deel aan (theater) en showprojecten zoals Winterdrums in theater de Storm in Winterswijk. Tijdens Koningsdag 2019 organiseerde en presenteerde de malletband het muziektheaterspekakel “HITS!” waaraan meer dan 130 muzikanten, dansers en toneelspelers deelnamen.

showoptreden tijdens bloemcorso Winterswijk

theatershow “HITS!”op 27 april 2019

OPLEIDING

Muzikanten kunnen op verschillende manieren in de malletband instromen. Er is een mogelijkheid om muzieklessen te volgen bij muziekschool “Boogiewoogie”, (Winterswijk en omgeving, muziekopleiding SMOOG (gemeente Oost Gelre) of er kan een interne opleiding worden gevolgd.

De mars-, show en choreografielessen worden vanuit het instructieteam gegeven.

(Jeugd)opleiding:

  1. maandagavond vanaf  18.30 uur in “de Swite” in Lichtenvoorde (in overleg)
  2. dinsdagavond vanaf 18.30 uur in “de Swite” in Lichtenvoorde (in overleg)
  3. woensdagavond van 18.30 – 19.15 uur in “de Swite”
  4. donderdagavond vanaf 19.00 uur in gebouw “Wilhelmina” in Kotten
  5. op afspraak via muziekschool Boogiewoogie in Winterswijk
  6. via aanmelding Muziekopleiding SMOOG in Oost Gelre

Copyright © St-Switbertus 2022

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg