De vogel is er klaar voor!

De vogel is er klaar voor!
Vogelmakers Peter Elferink en Aloys Boschker hadden vrijdagmiddag 8 september weer een mooie vogel klaar toen een aantal bestuursleden zich meldde voor het voorlijmen van de vogel. Nadat Marga iedereen van koffie en even later een pilsje voorzien had was er tijd voor wat anekdotes uit de rijke historie van o.a. de ballotagecommissie van de Oud Koningengroep. Uiteindelijk kon deze lastige voorlijmklus toch nog vóór zes uur geklaard worden, zodat de vogel ruim op tijd naar ons schuttershuis ’t Zwaantje gebracht kon worden.

Daar ontvingen de bestuursleden in gezelschap van hun partner de genodigden. Het koningspaar, de jeugdkoningin met haar ouders, Burgemeester Anette Bronsvoort en haar partner Albert Jan Boer, gemeente secretaris Marjan Nekkers, geestelijk adviseur Hetty Bresser, onze commandant Martin met zijn vrouw, Hans Pillen en zijn partner, het bestuur van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde en partners, en de leden van het beheer van De Swite met hun partner, allemaal hadden ze gehoor gegeven aan de uitnodiging voor het vogel versieren.

Na het openingswoord van de voorzitter Bennie Heutinck en de koffie, zorgde het bestuur samen met hun partners dat er al snel voldoende bloemen klaar lagen om de vogel in uitbundige kleuren te versieren. Rond kwart voor negen was de klus geklaard en konden de ‘pluumkes’ er op worden bevestigd. Deze waren de avond tevoren in De Swite al gemaakt door de partners van de bestuursleden, samen met de mensen van beheer.

Vogel versieren

De vogel is klaar!

De avond werd gezellig voortgezet met een hapje en een drankje.

Op een veilige plek wacht de vogel nu op zijn droevige lot op kermismaandag: Aan flarden te worden geschoten door de hopelijk nog meer schutters en schuttersgroepen dan vorig jaar. De weersvooruitzichten worden steeds beter, dus er is geen enkele reden om maandagmorgen niet aanwezig te zijn en te proberen Schutterskoning(in) 2017 of jeugdkoning(in) te worden.

We wensen iedereen een prachtig corso, een mooie kermis en veel geluk bij het vogel schieten.

 

 

Het bestuur.

 

Copyright © St-Switbertus 2018

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg