Kopgroep
De onderdelen drumfanfare, malletband, majorettepelotons en vendeliers vormen samen de zogenaamde kopgroep van St. Switbertus. In deze samenstelling presenteert St. Switbertus zich tijdens de Lichtenvoordse kermis als opener van het corso en tijdens kermismaandag als het koningsschieten op het programma staat. Natuurlijk laat de kopgroep zich op meer plaatsen zien, zoals bij corso’s, carnavalsoptochten en taptoes in binnen- en buitenland. De aansprekende muziek wordt showtechnisch ondersteund door soepele bewegingen van de majorettes en vliegende vendels van onze vendeliers. De kopgroep is dan ook een graag geziene gast voor de bonte mix van optredens. Het repertoire varieert van stevige marsen tot populaire stukken en van koralen tot filmmuziek. De leiding van de kopgroep op straat ligt bij de commandant, Martin Rondeel, en de tambour-maître van St. Switbertus, Jos [...]

De onderdelen drumfanfare, malletband, majorettepelotons en vendeliers vormen samen de zogenaamde kopgroep van St. Switbertus. In deze samenstelling presenteert St. Switbertus zich tijdens de Lichtenvoordse kermis als opener van het corso en tijdens kermismaandag als het koningsschieten op het programma staat. Natuurlijk laat de kopgroep zich op meer plaatsen zien, zoals bij corso’s, carnavalsoptochten en taptoes in binnen- en buitenland.

De aansprekende muziek wordt showtechnisch ondersteund door soepele bewegingen van de majorettes en vliegende vendels van onze vendeliers. De kopgroep is dan ook een graag geziene gast voor de bonte mix van optredens.
Het repertoire varieert van stevige marsen tot populaire stukken en van koralen tot filmmuziek.

De leiding van de kopgroep op straat ligt bij de commandant, Martin Rondeel, en de tambour-maître van St. Switbertus, Jos Taken.

Repetities: Maandagavonden van 20.00 – 22.00 uur in “de Swite”.
De kopgroep repeteert in het buitenseizoen (vanaf april) ook gezamenlijk. Hier worden dan vooral de mars- en showvaardigheden geoefend.

Interesse voor één van de afdelingen:

Copyright © St-Switbertus 2020

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg