STIXX
Vanaf 2023 is er een nieuwe percussiegroep opgericht waarbij ongestemd en gestemd slagwerk centraal staan. De naam is: STIXX en het logo wordt gemaakt! De groep zal met name op straat te vinden zijn waarbij een aansprekend repertoire en een gedreven show de basis is. Gecombineerd met een nieuwe uitstraling zullen de optredens met name buiten plaats vinden. Het wordt dus zeker geen concertmatige groep, maar een groep gedreven slagwerkers die hun energie over zullen dragen tijdens bijvoorbeeld corso’s, braderiën, (volks)feesten en (carnavals)optochten. De muzikale leiding en eigen opleiding is in handen van de gedreven BvO instructeur Jos Taken.  Voor mensen die in het verleden wel eens slagwerk gespeeld hebben bieden wij een gratis opfriscursus aan. Nieuwe leden kunnen de eerste 3 maanden gratis lessen [...]

Vanaf 2023 is er een nieuwe percussiegroep opgericht waarbij ongestemd en gestemd slagwerk centraal staan. De naam is: STIXX en het logo wordt gemaakt!

De groep zal met name op straat te vinden zijn waarbij een aansprekend repertoire en een gedreven show de basis is. Gecombineerd met een nieuwe uitstraling zullen de optredens met name buiten plaats vinden.

Het wordt dus zeker geen concertmatige groep, maar een groep gedreven slagwerkers die hun energie over zullen dragen tijdens bijvoorbeeld corso’s, braderiën, (volks)feesten en (carnavals)optochten.

De muzikale leiding en eigen opleiding is in handen van de gedreven BvO instructeur Jos Taken. 

Voor mensen die in het verleden wel eens slagwerk gespeeld hebben bieden wij een gratis opfriscursus aan. Nieuwe leden kunnen de eerste 3 maanden gratis lessen en vanaf het begin direct meedoen met de nieuwe groep! Hoe mooi is dat?

Uiteraard bieden we ook voor jeugd een cursus aan. Deze kan gevolgd worden vanaf een jaar of 8. 

REPETITIES:

Maandag- en/of dinsdagavond vanaf 18.30-21.30 repeteert de band in “de Swite” of Den Diek in Lichtenvoorde. Eén en ander in overleg met de leden en op basis van beschikbaarheid.

REPERTOIRE

Het repertoire van de groep zal veelzijdig zijn en wordt bepaald aan de hand van inbreng van de leden. Omdat Jos zelf voor de bewerkingen zorgt kan de muziek aangepast worden naar het speelniveau!

Dus van Japans slagwerk naar rock, van meezinger naar pop… alle muziek- en showelementen komen voorbij!

OPTREDENS

Optredens kunnen zowel als losse groep, of als samenwerkingsverband met bijvoorbeeld de vendelgroep of harmonie Lumio plaats vinden.

theatershow “HITS!”op 27 april 2019

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg