Algemeen
Bij Handboogsportvereniging St. Switbertus schieten de leden op alle denkbare niveaus. Een grote groep leden ziet het handboogschieten als “het wekelijkse avondje uit”. Een andere groep schiet wedstrijden, waarbij zelfs op nationaal niveau goede resultaten worden behaald. Er wordt hierbij in de diverse disciplines recurve, compound, run-archery geschoten. Bij Handboogsportvereniging St. Switbertus schieten de leden op alle denkbare niveaus. Een grote groep leden ziet het handboogschieten als “het wekelijkse avondje uit”. Een andere groep schiet wedstrijden, waarbij zelfs op nationaal niveau goede resultaten worden behaald. Er wordt hierbij in de diverse disciplines recurve, compound, run-archery geschoten. Naast de juiste techniek, concentratie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen vraagt het handboogschieten ook een doorlopende mentaliteitstraining. Elk schot moet opnieuw worden opgebouwd en afgewerkt, hetgeen alleen door de sporter zelf [...]

Bij Handboogsportvereniging St. Switbertus schieten de leden op alle denkbare niveaus. Een grote groep leden ziet het handboogschieten als “het wekelijkse avondje uit”. Een andere groep schiet wedstrijden, waarbij zelfs op nationaal niveau goede resultaten worden behaald. Er wordt hierbij in de diverse disciplines recurve, compound, run-archery geschoten.

Bij Handboogsportvereniging St. Switbertus schieten de leden op alle denkbare niveaus. Een grote groep leden ziet het handboogschieten als “het wekelijkse avondje uit”. Een andere groep schiet wedstrijden, waarbij zelfs op nationaal niveau goede resultaten worden behaald. Er wordt hierbij in de diverse disciplines recurve, compound, run-archery geschoten.

Naast de juiste techniek, concentratie, zelfbeheersing en zelfvertrouwen vraagt het handboogschieten ook een doorlopende mentaliteitstraining. Elk schot moet opnieuw worden opgebouwd en afgewerkt, hetgeen alleen door de sporter zelf kan worden gedaan. Hulp van buitenaf is vrijwel onmogelijk. Vanzelfsprekend is het recreatieve element ook van groot belang.

Verenigingsgebouw “de Swite” en haar buitenterrein spelen een belangrijke rol voor de handboogsporters. In de wintermaanden vinden trainingen en wedstrijden (tot 25 meter) plaats in de grote zaal. In het buitenseizoen komt daar het buitenterrein bij met mogelijkheden voor schieten op verschillende afstanden (tot 90 meter).

TRAININGSTIJDEN:

Woensdagavond    : 19.00 – 20.15 uur Jeugd onder begeleiding

Woensdagavond    : 20.15 – 21.30 uur Senioren met mogelijkheid tot begeleiding

Donderdagavond   : 19.00 – 22.30 uur Senioren zonder begeleiding

Donderdagavond   : 19.30 – 21.30 uur Run-Archery groep

Zaterdagmiddag    : 14.00 – 16.00 uur onder voorbehoud en zonder begeleiding

Voor deze trainingen gelden vanaf 20 mei 2020 de corona regels voor de handboogsport van St. Switbertus. Deelnemen aan een training kan voorlopig alleen als men zich via de datumprikker heeft ingeschreven.

Trainingen worden in “de Swite” in Lichtenvoorde of op het buitenterrein gehouden.

De contributie voor de handboogsportvereniging bedraagt  ca € 35,00 per kwartaal (€ 140,00 per jaar). Jeugdleden betalen ca € 24,50 per kwartaal (€ 97,50 per jaar). Naast de contributie voor de handboogsportvereniging is men ook automatisch lid van de Nederlandse Handboog Bond. Er gelden speciale tarieven indien een lid deel uit maakt van meerdere geledingen van het gilde en indien meerdere personen uit één gezin lid zijn van het gilde.  Exacte contributie gegevens zijn te vinden op de Contributie pagina.

MATERIAAL

Hoewel veel leden over een eigen handboog beschikken is het hebben hiervan niet noodzakelijk. De vereniging beschikt over een ruim aantal verenigingsbogen die door de leden gebruikt kunnen worden. Wil men echter een eigen boog aanschaffen, dan is dit al mogelijk vanaf zo’n honderd euro.

WEDSTRIJDEN

Binnen de vereniging zijn er diverse mogelijkheden om aan wedstrijden, al dan niet recreatief, mee te doen.

Zo wordt er op trainingsavonden regelmatig een wedstrijdje georganiseerd (recordschieten, + en – schieten, dart schieten enz).

Met een aantal omliggende verenigingen wordt een viertal competitie gehouden waarbij men 1 maal in de maand een wedstrijd schiet.

Van oktober t/m maart wordt de indoor competitie, georganiseerd door de Nederlandse handboogbond, gehouden waar ook schutters en teams van de vereniging aan deel nemen. De vereniging organiseert jaarlijkse de eerste regio wedstrijd van deze competitie.

In de zomermaanden wordt er door een aantal schutters deelgenomen aan diverse outdoor en run-archery wedstrijden in het land.

De vereniging organiseert verder elk jaar in de maand maart de Open Team Competitie voor elk bedrijf, buurtvereniging, kaartclub of wat voor groep dan ook. Kijk hiervoor op de pagina OTC open team competitie.

OPLEIDING

Binnen de vereniging zijn er 3 gediplomeerde trainers aanwezig.
Op de woensdagavond zorgen zij voor de begeleiding van de beginnende schutters. De trainers volgen het Basis schot van de Nederlandse Handboogbond.
Op gezette tijd (ca 2 maal per jaar) zal er een beginners cursus worden gehouden. Na beëindiging van de cursus is men in staat zelfstandig deel te nemen aan wedstrijden en competities.

Voor een kennismaking of meer informatie stuur een mail naar  handboogsport@st-switbertus.nl
Dit kan ook via de contact pagina Contact. Kies dan handboogsport in het keuze veld.

De handboogsport is ook zijn te vinden op facebook:

https://www.facebook.com/stswitbertuslichtenvoorde/

Voor het laatste nieuws kijk op: Nieuws Handboogsport

Voor de actuele agenda kijk op: Agenda Handboogsport

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg