Colour Guards
De  colour guards van St. Switbertus zijn al jaren het visitekaartje van de vereniging. Maar…. wat zijn colour guards? Colour guard zou je kunnen kennen van de high schools uit de VS. Zij verzorgen show en dans voor de muziekcorpsen met behulp van een vlag. Naast dat zij voor een muziekcorps lopen, maken ze ook dansroutines op mechanische muziek.   REPETITIES: Dinsdagavonden : 18.30 – 20.00 uur in “de Swite” in Lichtenvoorde REPERTOIRE Het repertoire bestaat enerzijds uit basisstraatpatronen en daarnaast uit verschillende shows die gemaakt worden voor de verschillende optredens. OPTREDENS De colour guardgroep werkt mee aan diverse optochten en serenades.  Daarnaast studeren ze verschillende shows in voor speciale gelegenheden.  De colour guards voeren hun optredens zowel op livemuziek (o.a. door de malletband) of op [...]

De  colour guards van St. Switbertus zijn al jaren het visitekaartje van de vereniging.

Maar…. wat zijn colour guards? Colour guard zou je kunnen kennen van de high schools uit de VS. Zij verzorgen show en dans voor de muziekcorpsen met behulp van een vlag. Naast dat zij voor een muziekcorps lopen, maken ze ook dansroutines op mechanische muziek. 

 REPETITIES:

Dinsdagavonden : 18.30 – 20.00 uur in “de Swite” in Lichtenvoorde

REPERTOIRE

Het repertoire bestaat enerzijds uit basisstraatpatronen en daarnaast uit verschillende shows die gemaakt worden voor de verschillende optredens.

OPTREDENS

De colour guardgroep werkt mee aan diverse optochten en serenades.  Daarnaast studeren ze verschillende shows in voor speciale gelegenheden. 

De colour guards voeren hun optredens zowel op livemuziek (o.a. door de malletband) of op mechanische muziek uit.

OPLEIDING

De colour guards volgen hun opleiding intern. Als ze instromen worden de vaardigheden met zowel de bâton, als de vlag aangeleerd door het instructieteam en de gevorderde leden. Naast deze bewegingen is er aandacht voor lichaamshouding, ritmiek en twirltechnieken.

De marsvaardigheden worden vanuit het algemene instructieteam gegeven.

Opleiding             : op  dinsdagavond vanaf 18.30 door Chelsey Taken

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg