St. Switbertus

St. Switbertus
Schuttersgilde St. Switbertus, zoals de vereniging voluit heet, is een dynamische culturele vereniging die sinds 1929 is gevestigd in het Gelderse Lichtenvoorde. In 2019 zal de vereniging haar 90-jarige bestaan uitgebreid gaan vieren. Het gilde herbergt een showband en een handboogsportvereniging en is steeds op zoek naar verbreding van haar culturele activiteiten. De showband, ook wel kopgroep genaamd, bestaat uit een majorettepeloton, een drumfanfare, en een vendelgroep. De showband repeteert op de maandagavonden onder leiding van een vakkundig instructieteam. De individuele opleidingen vinden zowel intern als extern plaats. De showband is een graag geziene gast bij de vele optredens in binnen- en buitenland. Ook de handboogsportafdeling maakt al jaren onderdeel uit van het gilde en presteert op de hoogste regionale en landelijke niveaus. De handboogsporters (in [...]

Schuttersgilde St. Switbertus, zoals de vereniging voluit heet, is een dynamische culturele vereniging die sinds 1929 is gevestigd in het Gelderse Lichtenvoorde. In 2019 zal de vereniging haar 90-jarige bestaan uitgebreid gaan vieren. Het gilde herbergt een showband en een handboogsportvereniging en is steeds op zoek naar verbreding van haar culturele activiteiten.

De showband, ook wel kopgroep genaamd, bestaat uit een majorettepeloton, een drumfanfare, en een vendelgroep. De showband repeteert op de maandagavonden onder leiding van een vakkundig instructieteam. De individuele opleidingen vinden zowel intern als extern plaats. De showband is een graag geziene gast bij de vele optredens in binnen- en buitenland.
Ook de handboogsportafdeling maakt al jaren onderdeel uit van het gilde en presteert op de hoogste regionale en landelijke niveaus. De handboogsporters (in spé) leren de kneepjes van het schieten door goed opgeleide trainers. Op het gebied van opleiding spelen onze handboogsporters zelfs een prominente rol binnen de Nederlandse handboogsportwereld! Net als de kopgroep, maken de sporters ook gebruik van verenigingsgebouw “de Swite” inclusief het buitenterrein, waar geschoten kan worden op verschillende afstanden. De trainingen vinden plaats op woensdag- en donderdagavonden en op zaterdagmiddagen.
Naast het dagelijks bestuur, kent de vereniging een hoofdbestuur met afgevaardigden uit de deelgebieden.
St. Switbertus, een dynamische vereniging met als devies,
BROEDERSCHAP, TROUW EN DIENSTBAARHEID

Copyright © St-Switbertus 2021

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg