Vendeliers
Vanaf de oprichting van de vereniging maken vendeliers al deel uit van de kopgroep. Met hun waardevolle, kleurrijke en historische vendels maken ze synchroon bewegingen die het publiek zeer waardeert. Al de vendeliers de vendels hoog opgooien zijn de “oh’s” en ah’s”niet van de lucht. REPETITIES: Maandagavonden : 20.00 – 22.00 uur in “de Swite” in Lichtenvoorde of op het buitenterrein. REPERTOIRE Het repertoire van de vendeliers bestaat in grote lijnen uit straatpatronen, die over het algemeen lopend worden uitgevoerd en met spectaculaire gooibewegingen worden gecombineerd en uit een aantal statische shows, bedoeld voor bijvoorbeeld een serenade of concours. OPTREDENS De vendeliers nemen meestal deel aan optredens waarbij de hele kopgroep mee doet. Zo wordt meegewerkt aan straat- en showoptredens, aan serenades en aan het [...]

Vanaf de oprichting van de vereniging maken vendeliers al deel uit van de kopgroep. Met hun waardevolle, kleurrijke en historische vendels maken ze synchroon bewegingen die het publiek zeer waardeert. Al de vendeliers de vendels hoog opgooien zijn de “oh’s” en ah’s”niet van de lucht.

REPETITIES:

Maandagavonden : 20.00 – 22.00 uur in “de Swite” in Lichtenvoorde of op het buitenterrein.

REPERTOIRE

Het repertoire van de vendeliers bestaat in grote lijnen uit straatpatronen, die over het algemeen lopend worden uitgevoerd en met spectaculaire gooibewegingen worden gecombineerd en uit een aantal statische shows, bedoeld voor bijvoorbeeld een serenade of concours.

OPTREDENS

De vendeliers nemen meestal deel aan optredens waarbij de hele kopgroep mee doet. Zo wordt meegewerkt aan straat- en showoptredens, aan serenades en aan het jaarlijkse schuttersconcours. Tijdens dit laatste optreden en tijdens de patroonsdag voeren de vendeliers een “vendelgebed” uit. Dit bestaat uit een vast aantal slagen en symboliseert een gevecht tussen goed en kwaad.

OPLEIDING

Vendeliers volgen hun opleiding intern. Er wordt begonnen met het bijbrengen van de basisslagen, waarna de patronen uit worden gebouwd tot de meer spectaculaire vormen.

De marsvaardigheden worden vanuit het instructieteam gegeven.

Opleiding                                           : Tijdens de repetitieavonden in “de Swite”

 

Copyright © St-Switbertus 2020

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg