Vendeliers
Vanaf de oprichting van de vereniging maken vendeliers al deel uit van de kopgroep. Met hun waardevolle, kleurrijke en historische vendels maken ze synchroon bewegingen die het publiek zeer waardeert. Als de vendeliers de vendels hoog opgooien zijn de “oh’s” en ah’s”niet van de lucht. REPETITIES: In overleg: in “de Swite” in Lichtenvoorde of op het buitenterrein. REPERTOIRE Het repertoire van de vendeliers bestaat in grote lijnen uit straatpatronen, die over het algemeen lopend worden uitgevoerd en met spectaculaire gooibewegingen worden gecombineerd en uit een aantal statische shows, bedoeld voor bijvoorbeeld een serenade of concours. OPTREDENS De vendeliers nemen meestal deel aan optredens waarbij de hele kopgroep mee doet of in samenwerking met 1 of meerdere slagwerkers. Zo wordt meegewerkt aan straat- en showoptredens en [...]

Vanaf de oprichting van de vereniging maken vendeliers al deel uit van de kopgroep. Met hun waardevolle, kleurrijke en historische vendels maken ze synchroon bewegingen die het publiek zeer waardeert. Als de vendeliers de vendels hoog opgooien zijn de “oh’s” en ah’s”niet van de lucht.

REPETITIES:

In overleg: in “de Swite” in Lichtenvoorde of op het buitenterrein.

REPERTOIRE

Het repertoire van de vendeliers bestaat in grote lijnen uit straatpatronen, die over het algemeen lopend worden uitgevoerd en met spectaculaire gooibewegingen worden gecombineerd en uit een aantal statische shows, bedoeld voor bijvoorbeeld een serenade of concours.

OPTREDENS

De vendeliers nemen meestal deel aan optredens waarbij de hele kopgroep mee doet of in samenwerking met 1 of meerdere slagwerkers. Zo wordt meegewerkt aan straat- en showoptredens en aan serenades.

OPLEIDING

Vendeliers volgen hun opleiding intern. Er wordt begonnen met het bijbrengen van de basisslagen, waarna de patronen uit worden gebouwd tot de meer spectaculaire vormen.

De marsvaardigheden worden vanuit het instructieteam gegeven.

Opleiding                                           : Tijdens de repetitieavonden in “de Swite”

 

Vogelschieten
Vendelhulde

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg