patchwork
Op 24 januari 2016 heeft de aftrap plaats gevonden van een nieuwe culturele activiteit met de titel “PATCHWORK”. Achtergrond Al langer bestond de behoefte binnen de vereniging om de horizon te verbreden en als vereniging binnen Lichtenvoorde verschillende culturele activiteiten te ontwikkelen naast de nu aanwezige. Ons verenigingsgebouw “de Swite” kan hierin een spilfunctie krijgen, omdat de zalen voor vele vormen van cultuur geschikt zijn. Gedachte De gedachte hierachter is het feit dat verenigingen van de ene kant steeds meer moeite moeten doen om bijvoorbeeld jeugd te binden en aan de andere kant zichtbaarder moeten worden in de (Lichtenvoordse) gemeenschap. Hoe kunnen we, met andere woorden, initiatieven ontwikkelen waarmee we kunnen laten zien wat de plaatselijke gemeenschap bezig houd en dan met name op cultureel en kunstzinnig gebied. [...]

Op 24 januari 2016 heeft de aftrap plaats gevonden van een nieuwe culturele activiteit met de titel “PATCHWORK”.

Achtergrond

Al langer bestond de behoefte binnen de vereniging om de horizon te verbreden en als vereniging binnen Lichtenvoorde verschillende culturele activiteiten te ontwikkelen naast de nu aanwezige. Ons verenigingsgebouw “de Swite” kan hierin een spilfunctie krijgen, omdat de zalen voor vele vormen van cultuur geschikt zijn.

Gedachte

De gedachte hierachter is het feit dat verenigingen van de ene kant steeds meer moeite moeten doen om bijvoorbeeld jeugd te binden en aan de andere kant zichtbaarder moeten worden in de (Lichtenvoordse) gemeenschap. Hoe kunnen we, met andere woorden, initiatieven ontwikkelen waarmee we kunnen laten zien wat de plaatselijke gemeenschap bezig houd en dan met name op cultureel en kunstzinnig gebied.

Patchwork

Een lappendeken aan kunstzinnige bijdragen waarmee we een groter geheel kunnen maken, een podium bieden aan beginnende (podium)kunstenaars, dat is “patchwork”.  Aan welke kunstvormen kun je dan denken?

Muziek in al haar vormen. (b.v. solistisch, duo, speciale combinaties, singer songwriter, akoustisch bandje…)

Theater in al haar vormen. (b.v. eenakter, mime, poppenkast, stand-up comedy, slapstick, beeldend theater……)

Dans in al haar vormen. (b.v. ballet, modern, klassiek, ballroom, jazz, hip-hop…..)

Schrijvende vormen (b.v. gedichten, columns, odes…..)

Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of we kunnen een bijdrage plaatsen in een vrolijk, gezellig of leerzaam programma.

De patchwork middagen zullen op zondagen in het winterseizoen zijn. De datum van de volgende Patchwork is nog niet bekend, maar zal ergens in oktober of november liggen. Hou hiervoor de agenda in de gaten!

Herken je jezelf als uitvoerder van één of meerdere van bovenstaande vormen, of ken je mensen die een podium zoeken, neem dan contact op met:

Jos Taken

06-13948347 of mail: info@slagmoals.nl

 

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg