Terugblik 2020

Terugblik 2020
Beste Leden

Nu de donkere dagen voor Kerst weer voor de deur staan, blikken wij terug op dit roerige jaar. Met een toast op 2020 en een prachtig nieuwjaarsconcert in ons clubgebouw trapten we positief het jaar 2020 af! 

Helaas werd in februari 2020 al duidelijk dat er een virus vanuit China naar Europa overgewaaid was, hetgeen in maart een lock down opleverde. Al onze geledingen kwamen plotsklaps stil te liggen en alle activiteiten werden afgelast, zoals onder meer, de OTC, onze Patroonsdag en nog later in het jaar ons beminde corso met uiteraard de Kermis en ons ‘eigen’ Koning schieten. Ook de Carnavalsoptocht in Bocholt in 2021 zal niet doorgaan. Ik denk dat het jaar 2020 voor een ieder van ons in het geheugen gegrift zal blijven staan als het jaar van de blokjes verjaardagen, corona moe, hoestschaamte, raambezoek en onze nieuwe BN-er Irma Sluis.

Toch hebben wij niet helemaal stil gezeten, uiteraard alles op 1,5 meter.

  • de schietwand is vervangen,
  • de (schiet)lijnen zijn opnieuw aangebracht,
  • een nieuw kloksysteem is geïnstalleerd,
  • eind dit jaar wordt er een zeecontainer geplaatst aan de achterzijde van De Swite voor opslag van de boogsport, zodat onze muzikanten weer volop de ruimte krijgen om hun muziekinstrumenten op te slaan in het clubgebouw.

In augustus 2020 hebben wij het met bestuur een “corona proof”  jaarvergadering kunnen beleggen. Een aantal bestuursleden is vertrokken, maar dit is deels weer opgelost door zittende leden. Daarnaast is het bestuur enkele nieuwe bestuursleden rijker. Ook de handboogsport is ondertussen alweer geruime tijd actief, echter wel onder zeer strikte voorwaarden zoals deze zijn opgesteld door NOC-NSF, onder toezicht van de gemeente Oost-Gelre.  In oktober 2020 zijn er gesprekken geweest tussen de bestuursleden van St. Switbertus & St. Caecilia. Helaas zijn er nog geen concrete afspraken naar voren gekomen. Begin 2021 zullen wij weer als bestuur bij elkaar gaan zitten en deze als prioriteit bestempelen.

Jammer genoeg zal er toch nog een aantal traditionele activiteiten worden afgelast door het coronavirus:

  • de jaarvergadering van de handboogsport en aansluitend het koning schieten is verplaatst, onder voorbehoud, naar 18 april 2021
  • de jaarlijkse kerstballencontact avond zal ook dit jaar komen te vervallen
  • huldiging jubilarissen,
  • het nieuwjaarsconcert in januari 2021.

Ondanks deze rare tijd hoop ik dat er een paar mooie herinneringen in het jaar 2020  zijn gemaakt. Namens het hele bestuur wens ik u dan ook een fijne kerst, een mooie jaarwisseling en een liefdevol 2021.  Blijf gezond en denk aan elkaar! Vooral in deze tijd is ons devies actueler dan ooit: Broederschap               Trouw               Dienstbaarheid

Pascal Koolhof (waarnemend voorzitter)

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg