Jeremy Gierkink is de nieuwe Schutterskoning
Zo’n 129 deelnemers deden kermismaandagochtend 11 september een gooi naar het koningschap van Lichtenvoorde. Het was uiteindelijk Jeremy Gierkink die het finale schot wist te lossen.

Anders dan voorgaande jaren werd de schietvolgorde dit maal bepaald door het lot. Burgemeester Bronsvoort mocht uit alle deelnemers een startnummer trekken van de eerste schutter na de traditionele ereronde. Dat werd de deelnemer met nummer 42 waarna de reeks tot en met 129 werd afgemaakt en vervolgens de nummers 1 tot en met 41 aan de beurt kwamen. In het totaal waren 231 schoten nodig om de vogel naar beneden te krijgen.

Om 11.15 uur wist Lars Wessels de kop naar beneden te krijgen, gevolgd om 12.29 uur door de rechtervleugel (Dave Bush) en de linkervleugel (12.54 uur Thijs Rensing). Bij het laatste schot door Jeremy Gierkink om 12.59 leek het erop dat de vogel nog steeds bleef hangen maar net voordat de volgende schutter, Servy Oolthuis, aan wilde leggen, gleed deze alsnog naar beneden.

Een klein halfuurtje eerder was het Thijn Meekes al gelukt om Jeugdkoning te worden. Na alle felicitaties en officiële handelingen vertrok het gezelschap per koets naar schuttershuis De Koppelpaarden voor de traditionele wijntafel.

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg