Nieuwjaarsconcert: Muziek door de jaren met St. Switbertus

Nieuwjaarsconcert: Muziek door de jaren met St. Switbertus
In 2019 is het 90 jaar geleden dat “De Lichtenvoordsche Schutterij” werd opgericht vanuit de kermistraditie van het vogelschieten. In 1949 werd de schutterij een schuttersgilde toen de vereniging zich aan sloot bij schuttersfederatie “St. Hubertus”. Vanaf dat moment heet de vereniging officieel Schuttersgilde St. Switbertus. In diezelfde tijd ontwikkelde het korps zich van een tamboergroep tot de showmalletband en drumfanfare zoals we die nu kennen.

Bij de start van dit jubileumjaar kijken we terug op de 90 jaar die achter ons liggen. Dat doen we uiteraard met muziek die door de jaren heen populair was en we leggen een link met de ereleden van de vereniging die vanaf de oprichting van grote waarde waren en zijn voor Switbertus.  Onder leiding van Chelsey Taken (majorettes), Bas Konings (fanfare) en Jos Taken (malletband) zal onder meer het volgende repertoire worden gebracht: Een medley van Edith Piaff, “Does your mother know” van Abba, “It’s raining man” van the Weathergirls, “Narcotic” van Liquido en “Learn to fly” van the Foo Fighters. Voorzitter Bennie Heutinck zal zijn muzikale kwaliteiten ook inzetten om een brug te slaan tussen de verstreken jaren. Bezoekers worden meegenomen in de geschiedenis van de muziek in de afgelopen 90 jaar aan de hand van geluidsfragmenten: “Herinnert u zich deze nog?”

De Swite is voor deze gelegenheid weer feestelijk ingericht en vanaf 11.30 uur geopend. De koffie en thee staan voor u klaar en dit evenement is gratis toegankelijk! Het programma gaat vanaf 12.00 uur van start. Er is natuurlijk voldoende tijd om elkaar een feestelijk nieuwjaar toe te wensen onder het genot van een hapje en drankje.

In de loop van dit jaar zullen we ons jubileum op verschillende manieren gaan vieren, maar als tipje van de sluier kunnen we het Pinksterweekend noemen als het Internationaal Vendeltreffen in Lichtenvoorde wordt georganiseerd! Onder de knop AGENDA op deze pagina vindt u meer informatie over de data van de vele activiteiten. Ook kunt u op de homepage het hele programma voor 2019 lezen.

Voor de malletband wordt het overigens een extra druk jaar, want samenwerkingsvereniging Concordia uit Kotten viert dit jaar haar eeuwfeest en heeft ook een paar bijzondere optredens op het programma staan onder andere een groot showprogramma in theater de Storm op Koningsdag (27 april).

Graag zien we u eerst aanstaande zondag bij de feestelijke opening van het jubileumjaar in “de Swite” onder het motto “90 jaar verbonden en dienstbaar in cultuur en sport!”

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg