Patroonsdag 2024: Huldiging van jubilarissen
Op zondag 9 juni vierde het Schuttersgilde St. Switbertus haar jaarlijkse patroonsdag, één van de hoogtepunten in het gildejaar. De dag begon met een inspirerende viering in de Bonifatiuskerk, waar het thema van vernieuwing en verbinding centraal stond. Een bijzonder moment was het vendelgebed, uitgevoerd door de vendeliers, en de prachtige muzikale begeleiding van Lumio. Ook de percussiegroep STIXX liep voor het eerst mee in de optocht en kijkt daar met trots op terug.

Na de viering verzamelden alle leden zich in clubgebouw De Swite voor een gezamenlijke broodmaaltijd en de huldiging van de jubilarissen. Het Schuttersgilde St. Switbertus eert jaarlijks haar jubilarissen als blijk van dank voor hun jarenlange loyaliteit en toewijding aan het gilde. Dit jaar werden leden gehuldigd die respectievelijk 25, 40 en zelfs 50 jaar trouw lidmaatschap vierden.

In de middag organiseerde de oud-koningengroep een levendige activiteit: een spannende fietsstrijd die de deelnemers tot het uiterste dreef. Na afloop werd er gezellig nagepraat onder het genot van verfrissende drankjes en heerlijke catering, waarbij iedereen rijkelijk werd verwend.

Het Schuttersgilde St. Switbertus kijkt met trots terug op een geslaagde patroonsdag. Maar rusten doen ze niet, want de komende evenementen staan alweer voor de deur. Op 29 juni staat de Open Runarchery op het programma op het buitenterrein van De Swite, gevolgd door Percussiegroep STIXX “BATER’N IN DE WEIDE” in het Wentholtpark op 30 juni. Op 6 en 7 juli vindt de Veldwedstrijd Achterhoek plaats, waarna op 18 augustus de jaarvergadering volgt. Natuurlijk mogen het corso en het vogelschieten in september niet ontbreken.

Houd onze website en sociale mediakanalen goed in de gaten voor alle updates en komende evenementen. Het belooft een bruisend en vernieuwend jaar te worden voor Schuttersgilde St. Switbertus!

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg