Recordpoging handboogschieten in Lichtenvoorde gestart
Op Zaterdag 15 juni om 12.00 uur zijn de Lichtenvoordse Pascal Koolhof en Mike Reukers hun aanval op het wereldrecord indoor recurve handboogschieten gestart. Zij doen dit onder de naam Shoot2Win2Gether.

De record poging is middels webcams te volgen op: https://www.youtube.com/watch?v=nfl2vPT6NWw&feature=youtu.be

Dit record dat al tien jaar op naam staat van twee Britten houdt in dat Pascal en Mike binnen 24 uur samen meer dan 37359 punten moeten scoren op een doel op 18 meter. Aan de recordpoging is een sponsoractie verbonden ten behoeve van enkele goede doelen.

De recordpoging komt voort uit de wens om in het kader van het 90-jarig bestaan van schutterij St. Switbertus, waarvan beiden al ruim dertig jaar lid zijn, een ludieke actie te houden. Hiermee willen Pascal en Mike de handboogsport in het algemeen en hun vereniging in het bijzonder bij het grote publiek promoten. Mike Reukers en Pascal Koolhof, beide 44 jaar, kunnen terugkijken op een mooie carrière binnen de handboogsport. Meerdere malen behaalden de heren de eerste en tweede plek op de Nederlandse kampioenschappen.

Tijdens de recordpoging worden er in de kantine en op terrein ‘De Swite’ diverse activiteiten georganiseerd waarmee het duo zoveel mogelijk geld op wil halen voor de goede doelen. Zo is er een veiling van handboogartikelen, vindt de trekking van de jaarlijkse donatieactie plaats, is er merchandise beschikbaar en zijn er loten te koop waarmee men mee kan dingen naar de hoofdprijs: een weekje Italië voor twee personen met halfpension.

Geïnteresseerden onder begeleiding de boog ter hand nemen om zelf deze sport te ervaren.

Pijlenactie
Naast de activiteiten is er een pijlenactie waarmee het publiek de schutters kan sponsoren. Voor iedere pijl die Pascal en Mike afschieten betaalt men een halve cent en indien het record daadwerkelijk verbroken wordt, komt daar nog eens 2,50 euro bij. Het maximale bedrag komt niet boven de 17,50 euro. Uiteraard zijn ook vrije giften welkom. Van de totale opbrengst gaat 25 procent naar de organisatie ‘Shoot for the cure’ (schieten tegen kanker) en 25 procent naar een plaatsgenoot met spierziekte Duchenne als bijdrage voor de aanschaf van een sportrolstoel. De overige 50 procent van de opbrengst komt ten goede aan de jubilerende schutterij die ook alle kosten van de recordpoging draagt.

De recordpoging handboogschieten is op zaterdag 15 juni om 12.00 uur gestart met een fluit van de scheidsrechter en eindigt zondag 16 juni om 12.00 uur.

Meer informatie is ook te vinden op : www.shoot2win2gether.nl

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg