Vendeliers van Schuttersgilde St. Switbertus nemen deel aan 19e Internationaal Vendeltreffen in Sontheim an der Brenz
Afgelopen Pinksterweekend reisden de vendeliers van Schuttersgilde St. Switbertus, samen met de vendeliers van de Schanskloppers uit Lievelde en het dweilorkest Dokters Swingende Infuustoeters, af naar Sontheim an der Brenz om deel te nemen aan het 19e Internationaal Vendeltreffen.

Deze bijeenkomst, die zijn oorsprong vindt in een ontmoeting van vendeliers uit heel Europa in 1981 te Sint-Niklaas, is sindsdien uitgegroeid tot een tweejaarlijks evenement dat traditioneel plaatsvindt tijdens Pinksteren. Voor de vendeliers van Schuttersgilde St. Switbertus, en 15 andere groepen uit verschillende landen, was het een bijzondere gelegenheid om opnieuw deel te nemen aan deze historische en vriendschappelijke bijeenkomst.

Het vendeltreffen bood twee dagen vol internationale deelnemers, waarbij de banden van broederschap duidelijk voelbaar waren. Het was een tijd van verbondenheid, plezier en het creëren van mooie herinneringen voor alle betrokkenen. Voor de vendeliers van Schuttersgilde St. Switbertus was het opnieuw een onvergetelijke ervaring, waarbij vriendschappen werden vernieuwd en nieuwe banden werden gesmeed.

Met dank aan de gastvrijheid van Sontheim an der Brenz en de inzet van alle deelnemers, blijft het Internationaal Vendeltreffen een hoogtepunt op de kalender voor vendeliers over de hele wereld.

Copyright © St-Switbertus 2024

Gerealiseerd door Wessel Slot & Arian Bloemberg